In de vorige nieuwsbrief schreven we dat we bezig waren met het opknappen van de oude ingang van het woonhuis. Hoewel het nog steeds niet af is, zie je wel al vooruitgang. Het terras is gelegd, de trap opnieuw opgemetseld en ook de voordeur is helemaal gerestaureerd en zier eruit als nieuw. Het muurtje naast de trap moet echter nog afgemaakt worden en ook op het bordes moet nog een nieuwe laag beton worden gestort.

Samen met onze collega horecabedrijven in Hollerath en omgeving zijn we dit jaar een samenwerkingsverband aangegaan, de “Hollerather Tourismus Gemeinschaft”. Deze samenwerking heeft tot doel om het toerisme in de omgeving te stimuleren.

Een van onze eerste daden is het verbeteren van de wandelwegen in en om Hollerath. We hebben de routes onderling verdeeld en wij hebben samen met onze buren de wandelroutes A1 t/m A4 in onderhoud genomen.

Deze wandelroutes hebben we compleet nieuw van bewegwijzering voorzien en onderhoud gepleegd. Met de wandelflyer erbij kun je nu prima wandelen zonder te verdwalen (zoals al meerdere keren is voorgekomen).

Dit najaar hebben samen met onze collega’s narcissen geplant.

Zoals je in eerdere nieuwsbrieven hebt kunnen lezen groeien hier de beschermde wilde narcissen. Dit trekt ieder voorjaar veel toeristen. Het leek ons dan ook een leuk idee op bepaalde plaatsen in de gemeente narcissen te planten. Hiermee hopen de dat Hellenthal bekend komt te staan om de narcissen en het zier er meteen leuk uit.

Aandacht heeft deze actie in ieder geval wel opgeleverd, want maar liefst drie kranten hebben een artikel geschreven en twee radiostations hebben er melding van gemaakt.

Rondom het hotel in de tuin zijn we de afgelopen tijd ook flink bezig geweest. De buurman heeft zieke bomen gerooid en de boomwal rondom de tuin gekortwiekt, zodat die er weer uitziet als een heg.

Het belangrijkste is dat het hotel nu weer van alle kanten goed zichtbaar. Het maanlandschap in de tuin moet nog wel geëgaliseerd worden, maar dat is iets voor volgend voorjaar.

Ook het parkeerterrein heeft een kleine metamorfose ondergaan. Het is voorzien van een nieuwe teerlaag en steentjes.

Om het hotel er nog vrolijker uit te laten zien hebben we vlaggen op de voorgevel geplaatst. Geeft het hotel meteen een internationale uitstraling. Nou ja, die ene vlag…..