• 01 collage.jpg

Blog

Welkom op onze blogpagina.

Eind november 2011 zijn we met dit blog begonnen, vlak nadat we het Hollerather Hof hadden gekocht en de domeinnaam www.holleratherhof.com hadden geclaimd. In eerste instantie was het blog uitsluitend bedoeld om onze familie en vrienden in Nederland op de hoogte te houden van ons avontuur in de Duitse Eifel. Iedere keer als we een nieuw artikel aan het blog hadden toegevoegd, stuurden we dan iedereen een nieuwsbrief.  

Na de opening bleek al snel dat ook veel van onze gasten het leuk vonden om het blog te lezen. Daarom hebben we op de website de mogelijkheid toegevoegd dat iedereen zich voor de nieuwsbrief kan aanmelden. Vindt jij het ook leuk om het blog te lezen? Meldt je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang deze meteen wanneer we weer een update hebben geplaatst. Ook ontvang je incidenteel een bericht over evenementen in de buurt en bijvoorbeeld wanneer er voldoende sneeuw ligt en de skilift of de langlaufloipen open zijn. 

Hieronder vindt je de meest recente bijdrage en onderaan de pagina kun je door het blog bladeren. Aan de rechterkant zie je de titels van alle artikelen, zodat je er snel heen kunt navigeren.

We wensen je veel leesplezier.

Ed & Auke

Een sauna en een fitnessruimte

In dit blog hebben jullie kunnen lezen dat we al jaren rondlopen met plannen voor een sauna en een fitnessruimte. Al in de winter van 2017 - 2018 waren we hier mee aan de slag geweest (Zie het blog van 13 juli 2018), maar daarna lag dit project stil. Andere prioriteiten, eerst de kamers. Door Corona hadden we deze afgelopen winter niet veel te doen en dus zijn we er weer aan begonnen.

We zijn begonnen waar we zijn gestopt, met de vloer.

 

Deze moest eerst geëgaliseerd worden, zodat we hem daarna konden ophogen tot het niveau van de andere ruimtes.

Nu hadden we een blanco canvas en konden we met de indeling beginnen.

We hebben de ruimte opgedeeld in vier ruimtes. De grootste ruimte wordt de fitnessruimte, het andere deel wordt een kleedkamer, een halletje naar de gang en een toilet.

Met het systeemplafond was het alweer een heel ander gezicht.

Een behangetje.

En een rubber vloer om de trillingen te dempen. Het begint er al aardig op te lijken.

Ook de sauna moest nog worden afgewerkt. Omdat we de oude sauna binnenstebuiten hebben opgebouwd, zat nu de lelijke kant buiten. Deze hebben we daarom bekleedt met gips, zodat dit niet meer zichtbaar was.  

In de ruimte voor de sauna hebben we een voetenbad (om de voetjes op te warmen) en een koud water douche (om na de saunagang weer af te koelen) ingebouwd.

Voor de afwerking van de vloer hebben we hier gekozen voor een tegel met houtmotief. Dit, om een beetje in de sfeer van de sauna te blijven.

De muren hebben we getegeld met de witte tegels die we overal gebruiken.

Met wederom een behangetje en een likje verf is de basis klaar.

Nog wat tegeltjes in de kleedkamer, 

gang

en toilet, en het inrichten kan beginnen.

In de gang waar je de ruimte binnenkomt zitten drie deuren. De deur naar links gaat naar de fitnessruimte en de sauna, rechtdoor gaat de kleedkamer in en de rechter gaat naar het toilet.

De fitnessruimte hebben we uitgerust met de meest gangbare apparaten. Je kunt hier aan je conditie werken en tegelijk van het uitzicht genieten. 

Het toilet.

De kleedruimte is uitgerust met een douche en lockers.

Vanuit de kleedkamer kom je in een sfeervol ingerichte ontspanningsruimte. Vier lekkere ligstoelen, bluetooth speakers in het plafond waarmee je eigen muziek kunt afspelen, licht wat je qua sfeer en kleur zelf kunt instellen en een diffuser die een heerlijke geur verspreidt. Dit alles moet er voor zorgen dat je hier optimaal kunt ontspannen.

Eerst even je voeten opwarmen en dan ...

De sauna in.

Met een koude douche na de saunagang koel je het lichaam weer snel af. 

Nu vraag je je vast af wat toch dat zwarte ding op de vloer is. Onder de vloer bevindt zich een waterput die vroeger zorgde voor de watervoorziening van het hotel. We vonden het zonde om deze onder de vloer weg te werken en hebben de deksel daarom vervangen voor een glazen plaat. Door deze glazen plaat zie je nu de zeven meter diepe waterput. Het glas is drie centimeter dik veiligheidsglas, dus geen zorgen. ;-)

We zijn erg blij met deze mooie nieuwe toevoeging en hopen dat onze gasten er snel van gaan genieten. 

Reserveren

 

Chat    Volg ons
;
Volg ons op Facebook     Volg ons op Facebook

 


Luxemburger Straße 44

53940 Hellenthal

Duitsland

tel. 0049 (2482) 7117

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer