Zoals we al vaker hebben verteld, zijn we al een paar jaar bezig met een plan voor het voormalig zwembad en de sauna op de begane grond. 

Omdat het opknappen van het zwembad veel te duur en niet rendabel was, hebben we een paar jaar geleden al besloten om hier drie kamers te maken. Deze kamers bevinden zich op de begane grond kijken uit op de tuin en het dal tegenover het hotel. 

De sauna zat aan de voorkant onder ons restaurant. De ramen waren hier ondoorzichtig gemaakt, want inkijk in de sauna is natuurlijk niet gewenst. Wij hadden echter het idee om de sauna en rustruimte naar de ongebruikte ruimte aan de achterkant te verplaatsen. 

Aan de voorkant konden we dan een fitnessruimte of een vergaderzaaltje kunnen maken. Wat het gaat worden zijn we overigens nog steeds niet helemaal uit. 

De oude kleedkamer van het zwembad hebben we in 2017 al omgebouwd tot wasruimte (lees het hier) en een nieuwe kleedkamer zou tussen de fitnessruimte en de sauna gemaakt kunnen worden. 

In de afgelopen jaren hebben we met dit plan in ons achterhoofd al veel gedaan. De oude Sauna hebben we afgebroken, niet dragende tussenmuren verwijderd en met het puin (en dat van alle andere verbouwingen) hebben we het zwembad dichtgemaakt (lees het hier).

Tijdens de eerste Corona-lockdown in 2020 zijn we uit verveling begonnen met het opknappen van het trappenhuis en (nacht)ingang onder het poortje (dat lees je hier).

In december 2020 hebben we officiële tekeningen laten maken en een vergunningaanvraag ingediend bij het Kreis (zeg maar provincie). Eerder konden we immers niet beginnen met bouwen.

Deze tekeningen zijn inmiddels al een paar keer aangepast (want regeltjes zus, regeltjes zo). Ook door Corona duurt het allemaal veel langer als gehoopt. Iets wat eigenlijk 4 tot 6 weken had moeten duren, duurt nu al 4 maanden en we zijn er nog niet. We wachten maar af.