• 01monschau.jpg
 • 02reifferscheid.jpg
 • 04kasteel.jpg
 • 05narcissen.jpg
 • 06wildgehege.jpg

Beleef de Eifel

De Eifel is een laaggebergte dat zich uitstrekt over Duitsland en België. De streek is toeristisch gezien nog erg in ontwikkeling en trekt nog geen massatoerisme, waardoor de natuur er mooi behouden is. De Eifel staat hierdoor vooral bekend als uitstekend wandelgebied. De talrijke bewegwijzerde wandelroutes zijn een ideale leidraad door de afwisselende landschappen. Ook bij fietsers is het gebied erg populair. Zowel voor de recreatieve fietser als voor geoefende wielrenners heeft de Eifel veel te bieden.

Naast wandelen en fietsen kun je ook andere actieve sporten beoefenen in de Eifel. Sommige rivieren worden gebruikt voor wildwateractiviteiten zoals rafting en kajakken. Bij motorrijders is de Eifel geliefd om haar vele haarspeldbochten. Verder zijn er diverse andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld golfen en paardensport.

Relatief nieuw is geocaching. Bij geocaching verstopt iemand op een bijzondere plaats een waterdichte doos met daarin een logboek en eventueel een aantal voorwerpen (om te ruilen). Met behulp van een hand-GPS wandel je van schuilplaats naar schuilplaats en ga je op zoek gaan naar de caches ('schat'). Ook langs het hotel loopt een prachtige route.

In de winter worden veel wandelroutes opengesteld als langlauf loipes. Dan kun je hier prima skiën en ook rodelen is hier een geliefde activiteit. Hiervoor zijn er diverse gebieden die beschikken over een skilift en andere faciliteiten.

De Eifel is verder een prima uitvalsbasis voor een leuke stedentrip of om te winkelen. Door de centrale ligging ben je zo in Aken, Keulen, Bonn, Luik en Luxemburg. Bezoek in de maanden voor de kerst ook eens een van de vele Kerstmarkten.

Er zijn eindeloos veel dingen te doen in de Eifel en om het je gemakkelijker te maken, geven we hieronder onze top 10.

Top 10 bezienswaardigheden in de Eifel

  • De Oleftalsperre - Nabij Hellenthal ligt in het midden van het woud het Oleftal stuwmeer. Rond dit drinkwaterreservoir ligt een rondweg van circa 14 kilometer. Deze weg kan te voet of op de fiets worden afgelegd en voert langs de overweldigende natuur en biedt schitterende uitzichten over het meer en het woud.

  • Monschau - Monschau ligt in een smalle en diepe vallei in de Eifel langs een riviertje. De historische architectuur en het vele groen geven Monschau haar unieke karakter. Het lijkt alsof de tijd hier stil is blijven staan. Het stadje kent namelijk een grote hoeveelheid vakwerkhuizen, leuke winkeltjes en knusse terrasjes. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan de Kerstwinkel in het centrum van Monschau.

  • Vogelsang - Vogelsang is niet alleen een prachtige plek in de natuur, achter de bijzondere architectuur zit een bijzondere geschiedenis. Het complex werd in 1934 door het toenmalige regime gebouwd om toekomstige partijfunctionarissen op te leiden. In 1940 werd hier een internaat gevestigd als onderdeel van de “Adolf Hitler Schulen”, een eliteschool voor de Hitlerjugend. Na de oorlog werd Vogelsang een militair oefengebied, eerst voor de Britten en na 1950 voor de Belgische krijgsmacht. Een bezoek aan het complex is zeker de moeite waard. Ook de rondleiding is aan te bevelen.

  • Gerolstein & Bitburg - In ons hotel drinkt u Bitburger Bier en Gerolstein mineraalwater. Wilt u na het drinken van een glas meer weten over de oorsprong van deze dranken, dan gaat u naar Bitburg en Gerolstein. In Bitburg kunt u een bezoek brengen aan de Bitburger Brouwerij en de Bitburger Adventure World ervaren. In Gerolstein kunt de mineraalwaterbron en de fabrieken van Gerolsteiner bekijken.

  • Wildgehege Hellenthal - Vooral in het voorjaar is een bezoek aan het Wildgehege de moeite waard. De herten werpen dan hun gewei af en de zee- en steenarenden beginnen te paren. Vanaf maart kunnen de eerste jongen al bekeken worden en zo gebeurt er in ieder seizoen wel iets spannends. Een bijzondere attractie is de bekende vliegschow met roofvogels. Arenden, gieren en valken vertonen iedere dag hun kunsten. Een speeltuin, een kinderboerderij, autoscooters of een tochtje met de Gehege-Express zorgen verder voor voldoende afwisseling.

  • Nürburgring - De Nürburgring is een racecircuit in Nürburg. Op 27 september 1925 is begonnen met de aanleg van het circuit rond het dorp en het middeleeuwse kasteel Nürburg in de Eifel. Ieder jaar wordt hier de 24 uur van de Nürburgring gereden. Sinds 1985 vindt op de Nürburgring jaarlijks ook het rockfestival Rock am Ring plaats. Je kunt ook zelf met je eigen auto of motor een rondje maken op het circuit.

  • Siegfriedlinie - Deze kenmerkende drakentanden zijn als tankversperring neergelegd in 1939 en maakte deel uit van de Siegfriedlinie (ook wel Westwall of Höckerlinie genoemd). De Siegfriedlinie loopt van Kleve tot aan de Zwitserse grens en heeft een lengte van ruim 630 km. In de Eifel is de Siegfriedlinie nog altijd duidelijk aanwezig. Overal zie je de kenmerkende drakentanden als een lint het landschap doorsnijden. Vele wandelroutes in de omgeving voeren u langs deze Siegfriedlinie en andere overblijfselen van de oorlogstijd.

  • Reifferscheid - Reifferscheid is pittoresk vestingdorpje met een meer dan 900-jarige geschiedenis. Van de burcht zijn alleen nog de resten van de buitenmuren, de poort met 2 geflankeerde ronde torens en de huidige witgeverfde wachttoren (natuursteen) overgebleven. Ieder jaar op de derde zondag in september is de burcht het toneel van het zogeheten Burgfest. Je gaat dan terug in de tijd met ridders, jonkvrouwen en middeleeuwse muziek. Ook vindt hier ieder jaar een kerstmarkt plaats.

reifferscheid

  • Vulkanisme - De Eifel is een gebied met merkwaardige ronde meertjes die worden afgewisseld met ruisende bossen en lieflijk glooiende heuvels. Veel van de lieflijke ronde meertjes in de Eifel zijn in werkelijkheid overblijfselen van ondergelopen vulkaankraters. Er is nog altijd vulkanische activiteit waar te nemen in de Eifel. Zo zijn er vele warme bronnen en ook zijn er koudwatergeisers in Wallenborn en Andernach. Sommige zeggen dat onder de Laacher See een actieve vulkaan zit. Deze activiteit is zichtbaar door kooldioxide die nog altijd omhoog borrelt aan de zuidoostkant van het meer.

  • Wilde narcissen - In april en mei komen jaarlijks de bijzondere beschermde wilde narcissen weer tot bloei. De gele wilde narcissen strekken zich in de voorjaarszon ten hemel en vormen in de dalen en weiden van de Eifel een waar bloementapijt. Dit schouwspel trekt jaarlijkse vele duizenden bezoekers die komen genieten van deze lentebode.

092

Naast al deze activiteiten zijn er nog volop andere mogelijkheden om een vakantie in de Eifel te vullen. Reden te meer om dit mooie gebied in Duitsland te bezoeken!

 

Reserveren

 

Chat    Volg ons
;
Volg ons op Facebook     Volg ons op Facebook

 


Luxemburger Straße 44

53940 Hellenthal

Duitsland

tel. 0049 (2482) 7117

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer