• zomer1a.jpg
  • zomer2a.jpg
  • zomer3a.jpg
  • zomer3b.jpg
  • zomer3c.jpg
  • zomer4.jpg

Actueel

Welkom terug

Hellenthal, 25 juni 2021

En weer is de situatie veranderd. Het is lastig het overzicht te houden, dus bij deze de laatste stand van zaken.

Om Duitsland in te reizen heb sinds vandaag geen test meer nodig. De quarantaine regel was al eerder vervallen. Er gelden echter nog altijd een aantal beperkingen.

Voor overnachtingen in hotels geldt helaas nog steeds dat je volledig gevaccineerd moet zijn of je moet je laten testen of je moet Corona hebben gehad. De regel dat je iedere drie dagen opnieuw getest moet worden is vervallen. Het nieuwe vaccinatiepaspoort met QR code is er inmiddels en daarmee kun je dus aantonen dat je aan die regel voldoet. Je gele inentingsboekje wordt echter ook overal geaccepteerd.
Restaurants, terrasbezoek en dergelijke is allemaal mogelijk zonder dat je een test o.i.d. hoeft te laten zien. Let wel, op voor andere deelstaten kunnen andere regels gelden.

 

Hellenthal, 12 juni 2021

En hoe zit het nu met onze Nederlandse en Vlaamse gasten?

De laatste dagen worden we veelvuldig gebeld met de vraag of het alweer kan en mag. De communicatie hierover is onduidelijk, maar onze Duitse vrienden hebben het ook niet echt eenvoudig gemaakt. Daarom bij deze de huidige stand van zaken en een paar tips.

Reizen naar Duitsland vanuit Nederland en België is gewoon mogelijk. Je hoeft niet meer in quarantaine en ook na terugkomst is er geen quarantaine verplichting meer. Voor overnachtingen in hotels moet je volledig gevaccineerd zijn of je moet je laten testen of je moet Corona hebben gehad.

Je bent pas volledig gevaccineerd als je de tweede vaccinatie minimaal twee weken oud is. Het gele vaccinatieboekje wordt overal geaccepteerd, maar het digitale vaccinatiebewijs is ook in aantocht. 

Als je wilt komen met een Test, mag deze niet ouder zijn dan 48 uur. Het hoeft geen dure PCR test te zijn, maar een Anitigeen sneltest is voldoende. Deze test moet dan wel uitgevoerd zijn door een erkende testlocatie die een testbewijs uitgeeft dat ook in het Engels is opgesteld. Deze test moet je iedere drie dagen herhalen en dat is een dingetje. We hebben contact gehad met de gemeente en je kunt je als Nederlanden of Vlaming gewoon in Hellenthal laten testen, dus dat is geen probleem.

Onderweg naar het hotel heb je verschillende testlocaties waar je jezelf kunt laten testen. Hieronder staan een aantal genoemd. Je kunt een afspraak maken of gewoon binnenlopen, maar dan kan het bij drukte even duren. Deze test kost in Duitsland over het algemeen niets, maar ze mogen er tot een bedrag van 8€ voor vragen. Je krijgt je testbewijs via e-mail of op papier (als je daar op wilt wachten tenminste).

Heb je Corona gehad, dan moet je de positieve PCR-test meenemen waar dit uit blijkt. Deze mag niet ouder zijn dan 6 maanden.

De restaurants, bezienswaardigheden, pretparken, dierentuinen, en dergelijke, zijn ook hier weer allemaal open. Voor een restaurantbezoek heb je geen test o.i.d. meer nodig. Op drukke locaties zoals pretparken of evenementen kan dit wel het geval zijn. 

We hopen dat we jullie met deze info wat meer inzicht te hebben gegeven voor wat betreft de mogelijkheden en hopen natuurlijk jullie snel weer te kunnen begroeten. Laat je dus allemaal vaccineren of testen en boek direct via onze website of stuur even een berichtje. Mocht de situatie veranderen, dan laten we het weer weten.

Groetjes,

Ed & Auke

Actuele Informatie van de lokale autoriteiten: 

Kreis Euskirchen 

Gemeinde Hellenthal  

Testlocaties in de buurt:

- Hellenthal

Kölner Straße 23
53940 Hellenthal
Tel. 02482 / 85-0
Mo., Mi., Fr. 17:00 Uhr – 21:00 Uhr
Sa. + So. 08:00 Uhr – 12:00 Uhr

Schleiden

Roetgen  

 

Reserveren

 

Chat    Volg ons
;
Volg ons op Facebook     Volg ons op Facebook

 


Luxemburger Straße 44

53940 Hellenthal

Duitsland

tel. 0049 (2482) 7117

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer