• 01 collage.jpg

15 Wat een jaar

Wat een jaar. Het klinkt bijna als een zucht. Het is ieder geval voorbij gegaan als een zucht. Toen we hier op 15 februari vorig jaar aankwamen was het koud, heel koud. Zo koud dat we een foto hebben genomen van de temperatuurmeter in de auto -19 brrr.

Toen we bij het hotel aankwamen voor de overdracht waren Erich en Hannelore (de vorige eigenaren) er nog. Ze waren nog steeds druk bezig met inpakken. De extreme kou had een lekkage veroorzaakt, waardoor ze achter op schema waren geraakt. We hadden dan wel de sleutel, maar je voelt toch niet echt vrij om te gaan rotzooien. Je gaat tenslotte niet in andermans huis aan de gang terwijl ze er nog zijn.

En dan de puinhoop die we hier aantroffen. Het water was van zolder langs twee verdiepingen naar beneden gekomen en alles was nat. Nee, die eerste dag was er een om nooit te vergeten.

De verzekering heeft het alles gelukkig geregeld en heeft de ruimtes weer op laten knappen. Dat hoefden we dus niet meer zelf te doen, waardoor het ook wel weer geluk bij een ongeluk was.

De verbouwing zelf was achteraf gezien leuk om te doen. Met zijn allen aan de slag om er wat moois van te maken. Slopen en daarna weer opbouwen. Natuurlijk hebben ook wel eens gevloekt en gewenst dat we “die ouwe bende” nooit hadden gekocht.

Letterlijk bloed zweet en tranen zit er in. Maar als je dan na een jaar de foto’s erbij haalt en kijkt hoe het was en wat het is geworden, dan weet je waarvoor je het hebt gedaan.

Zoals de lounge. Dat was een gedateerde zaal met licht eiken hoekbanken en stoelen met hartjes. De constructie van het oude plafond zorgde voor een onaangename verassing toen het naar beneden kwam, door het gewicht van het nieuwe plafond. Alles moest er weer uit en we konden helemaal opnieuw beginnen.

Als je dan nu kijken met de mooie nieuwe bar en de nieuwe meubelen is het moeilijk voor te stellen hoe het was. Vooral van oude gasten krijgen we veel complimenten over de manier waarop we het oude met het nieuwe hebben gecombineerd. De sfeer is behouden gebleven, maar wel met het comfort en uitstraling van nu.

Ook het restaurant heeft zo’n grote make over gehad. Hier was de aanpassing nog groter, want het waren oorspronkelijk twee ruimtes. De ene werd gebruikt als restaurant en de andere werd door de vorige eigenaars gebruikt als woonkamer. Door de tussenmuur weg te breken hebben we er een grote ruimte van gemaakt, die geschikt is om grote groepen onder te brengen.

Het grote probleem bij de verbouwing van deze ruimte was opnieuw het plafond. Een oude lekkage is destijds niet goed gerepareerd, waardoor er vijf balken compleet verrot waren. Aan deze balken kon het nieuwe plafond niet worden opgehangen, dus deze moesten worden vervangen. Een ander probleem was de slechte stukadoor die van dat mooie nieuwe plafond een druipsteengrot had gemaakt.

Ook dat leed is nu vergeten. De fris groene ruimte oogt mooi en modern. Dit spreek veel gasten aan en we hebben in december al de eerste bedrijfs- en verengingsfeesten gehad. De grootste groep die we hier tot nu toe hebben gehad was 28 personen. Een hele uitdaging om iedereen goed en op tijd te bedienen. De gasten waren echter tevreden en dat is het belangrijkste.

In de oude keuken was dat zeker niet gelukt. Deze was zwaar veroudert en voldeed niet meer aan de eisen. De tegels zaten los en vielen van de muur, de wasbak was oud en onhygiënisch, de vaatwasser lekte, de werkbanken waren van hout en de indeling was onlogisch. Bovendien stak de oude bar half in de keuken, waardoor er geen makkelijke looproute van en naar het restaurant mogelijk was.

We hebben deze ruimte dan ook helemaal gerenoveerd. Eerst alles eruit en daarna opnieuw beginnen. Nieuwe vloer, nieuwe muur en nieuw plafond, maar ook een vaatwasser, oven, werkbanken en niet te vergeten nieuwe potten en pannen. Het is een ruimte geworden die aan alle eisen voldoet, waar je lekker kunt werken en die makkelijk schoon te houden is.

En dan is er natuurlijk nog de receptie. Die was er namelijk niet. Toen we hier de eerste keer binnenkwamen zagen we geen mens en hadden we geen idee waar we ons moesten melden. Op een plank aan de muur stond met stift het woord receptie geschreven en met een pijl richting de bar in het restaurant. Dat moest anders.

We hebben een hoekje van de lounge gehaald en deze bij de hal getrokken. Hier hebben we een volwaardige receptie gemaakt. Als je nu binnenkomt is het duidelijk waar je moet zijn. Het extra raam in de hal maakt de ruimte bovendien veel lichter en prettiger.

Vergeten we bijna de opslagruimte, die door de waterschade tot natte vieze bende was verworden. De verzekering heeft natuurlijk niet alles gedaan. Hun werk eindigde bij het plafond en ze wilden op de vloer weer vinyl leggen. We wilden echter geen vinyl en hebben gevraagd of ze in plaats daarvan geen tegels konden leveren. Dat hebben ze gedaan, maar die moesten we zelf nog wel leggen. Dat was trouwens niet het enige, want we moesten zelf de muren laten stuken, hebben zelf geschilderd en de verlichting aangelegd, maar het eindresultaat is erg mooi geworden.

Nu alleen nog even de deur schilderen en dan is die ruimte ook af. Naast al deze klussen hebben we natuurlijk nog veel meer gedaan. De verwarmingsbuizen zijn grotendeels vernieuwd en geïsoleerd, de waterleiding is helemaal aangepast en geïsoleerd, de gangen naar de kamers zijn gestukt en hebben een nieuw plafond gekregen, op de trap en in de gangen is nieuw tapijt gelegd, de bomen in de tuin zijn gesnoeid, enzovoort, enzovoort.

Naast al deze klussen hebben we natuurlijk nog veel meer gedaan. De verwarmingsbuizen zijn grotendeels vernieuwd en geïsoleerd, de waterleiding is helemaal aangepast en geïsoleerd, de gangen naar de kamers zijn gestukt en hebben een nieuw plafond gekregen, op de trap en in de gangen is nieuw tapijt gelegd, de bomen in de tuin zijn gesnoeid, enzovoort, enzovoort.

Voor het komende jaar hebben we ook nog genoeg plannen. Zo zijn we op dit moment bezig in de kelder. Hier zijn we de kleedkamer van het zwembad en de sauna aan het opknappen.

We willen ons een beetje in de richting van wellness ontwikkelen, maar dan moet het er natuurlijk wel allemaal goed uitzien. In de kelder hebben we sinds een paar weken een cosmetica- en nagelstudio geopend. De studio wordt gerund door onze Petra, die hier uit Hollerath komt. Zij heeft alle benodigde diploma’s en omdat je talent moet benutten mag ze hier haar kunsten vertonen. 

Voor het komende jaar staat ook nog veel op het programma. Zo willen we aan de slag met de kamers. Die hebben bijna allemaal wel een opknapbeurt nodig en daar gaan we dus mee aan de slag. In de meeste gevallen is het alleen een kwestie van schilderen, nieuwe lampen en nieuwe gordijnen. In drie kamers moet echter meer worden gedaan. Naast behangen en schilderen ontbreken in twee kamers nog de badkamers.

Kortom, we hoeven ons ook dit jaar niet te vervelen.

Reserveren

 

Chat    Volg ons
;
Volg ons op Facebook     Volg ons op Facebook

 


Luxemburger Straße 44

53940 Hellenthal

Duitsland

tel. 0049 (2482) 7117

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer